Amsterdam Law Firm

Bestuur 2018/2019

V.l.n.r.: Daphne Oudshoorn, Jesse Kruithof, Maxime Riggs, Dirk Stam, Maite van Dongen

Bestuur 2018/2019:

Voorzitter: Maxime Riggs
Vicevoorzitter: Dirk Stam
Penningmeester: Maite van Dongen
Commissaris Extern: Jesse Kruithof
Secretaris: Daphne Oudshoorn

Voorzitter

Maxime Riggs treedt dit jaar aan als voorzitter van het 4e bestuur van ALF. Dankzij haar dubbele nationaliteit heeft zij in Amerika aan de University of Maine de studie psychologie afgerond en daar twee jaar in dat vakgebied gewerkt. In 2016 besloot Maxime terug te verhuizen naar Nederland en haar andere passie te ontdekken; rechtsgeleerdheid. Omdat ze het maximale uit haar studie wilde halen, wist Maxime meteen dat ze lid wilde worden van ALF om zo de rechtspraktijk beter te leren kennen. Met haar eerder opgedane ervaring als Sorority President van de Amerikaanse studentenvereniging ‘Alpha Omicron Pi’, ambieerde Maxime vanaf het begin een bestuursfunctie bij ALF. Vol enthousiasme zal Maxime zich als voorzitter inzetten voor de groei en ontwikkeling van ALF en ze kijkt er naar uit om er wederom een topjaar van te maken!

Vicevoorzitter

Dirk Stam is de vierde vicevoorzitter van Amsterdam Law Firm. Hij begon zijn juridische reis op de HvA, waar hij zijn propedeuse behaalde. Vervolgens is hij doorgestroomd naar de UvA waar hij rechtsgeleerdheid is gaan studeren.

De uitbreiding van de praktijkvaardigheden en vele activiteiten van de ALF bewogen hem ertoe zich in te schrijven voor deze bijzondere minor. Om wat terug te doen voor zijn medestudenten en om meer mensen te leren kennen, is hij dit jaar lid geworden van het bestuur van de studievereniging.

Penningmeester

Maite van Dongen bekleedt dit jaar de functie van penningmeester. Maite heeft alle verplichte vakken van haar bachelor rechtsgeleerdheid afgerond en daarmee ook het onderwijsprogramma van ALF. Zij is dan ook het eerste alumni-lid dat plaatsneemt in het algemeen bestuur.

Zelf koos zij voor ALF, die destijds nog in de kinderschoenen stond, voor een verbetering van haar juridische vaardigheden. Maite heeft als onderdeel van de tweede lichting ALF’ers veel van de opbouw van de vereniging mogen meemaken. Zij hoopt dat komend jaar de stijgende lijn, waarin de vereniging zich bevindt, voort te zetten.

Naast haar algemene taken als penningmeester, zal zij zich tevens specifiek bezighouden met het onderhouden van de band met de alumni.

Commissaris Extern

Jesse Kruithof is dit jaar Commissaris Extern van ALF. Hij is verantwoordelijk voor de contacten met de partners van ALF.

Hij is begonnen op de Avans Hogeschool in Breda en heeft daar 4 jaar Bedrijfskunde gestudeerd. Hierin maakte hij voor het eerst echt kennis met het recht. Toen spraken met name aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht hem aan.

Het praktijkgerichte van ALF vond Jesse meteen al erg leuk, want hoe gaaf is het om in je eerste jaar bachelor Rechtsgeleerdheid al in een toga staan en een case te bepleiten.

Gezien hij zo enthousiast is over ALF leek het hem leuk om iets terug te doen. Ieder jaar wordt er immers met nieuwe events en nieuwe samenwerkingen geprobeerd om de ALF een stukje leuker en completer te maken. Dus heb je een leuk idee of initiatief, laat het weten! 

Secretaris

Daphne Oudshoorn zal in het vierde bestuur van de ALF de functie van secretaris bekleden. Zij is 19 jaar, woont in Amsterdam en start dit jaar haar tweede jaar rechtsgeleerdheid. Na een jaar zoeken welke studie goed bij haar past, kwam zij bij rechtsgeleerdheid op de UvA terecht. Dit beviel zo goed dat zij, naast het tweede jaar, graag nog een activiteit gerelateerd aan de rechtspraktijk wilde doen.

Vanwege de praktijkvaardigheden en het zien van verschillende carrière mogelijkheden bij advocatenkantoren, kwam zij bij het bestuur van ALF terecht. Als secretaris zal zij zich voornamelijk bezighouden met de administratieve kant van de vereniging. Zo zullen alle interne mails van Daphne komen. Ook met vragen over de vereniging kunnen jullie bij haar terecht. Stuur dan een mail naar secretaris@amsterdamlawfirm.nl.

Wij hebben enorm veel zin om het vijfde jaar samen met de leden tot een succes te maken!

 

Ondergetekend,

 

Het bestuur 2018 – 2019.